Ten soft czyści wszystko(tak samo miałem). Trzeba na nowo zakodować RNS510 przez VCDS
Krótki czas grzania świec
Zwiń
X
-
Krótki czas grzania świec
Mam taki problem z odpalaniem, gdy zostawie samochód na noc albo na dłuzszy czas to ciężko pali, natomiast gdy pochodzi już z 15 sekund to odpala za dotknięciem. Co może być ,,Niby ,,,,mechanik""" mówi że za krótko grzeją świece i że może to być wina przekaźnika czy da się jakoś to sprawdzić?
-
-
Jak długo Ci grzeją świece i przy jakich temperaturach. U mnie był problem nie tyle z odpalaniem silnika co z "kulturą" odpalania, dwie trzy sekundy po odpaleniu silnik nierówno pracował, działo się tak w temperaturach w okolicy 3,4,5 stopni na plusie. Wydłużyłem delikatnie czas grzania świec, jest poprawa.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez K_PopielJak długo Ci grzeją świece i przy jakich temperaturach. U mnie był problem nie tyle z odpalaniem silnika co z "kulturą" odpalania, dwie trzy sekundy po odpaleniu silnik nierówno pracował, działo się tak w temperaturach w okolicy 3,4,5 stopni na plusie. Wydłużyłem delikatnie czas grzania świec, jest poprawa.
Komentarz
-
-
Ja miałem taką samą sytuację jak andrzej39, wymiana czujnika temperatury rozwiązała problem.
Też wydłużałem czas grzania świec ale nie przyniosło to żadnego efektu - kontrolka od świec mignęła kontrolnie i od razu gasła (przy -15 st C). Dodam, że VAG nie pokazywał żadnych błędów i nic nie wskazywało na ten czujnik.
Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale temperatura na zegarach była pokazywana poprawnie.
Komentarz
-
-
Można sprawdzić czy to czujnik odłączając od niego wtyczkę, komputer pominie wartość temperatury i świece powinny zagrzać dłużej. Jeżeli to pomoże można się pokusić o wymianę czujnika.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez K_PopielMożna sprawdzić czy to czujnik odłączając od niego wtyczkę, komputer pominie wartość temperatury i świece powinny zagrzać dłużej. Jeżeli to pomoże można się pokusić o wymianę czujnika.
[ Dodano: Sob 21 Sty, 12 21:48 ]
Chłopaki dzisiaj jak sprawdzałem wyskoczył mi bląd 1039 Czujnik temperatury dla wskaźnika temp. płynu chłodzącego - G2. Co on powoduje? Czy mogę mieć przez niego problemy z odpalaniem?
Komentarz
-
-
grzanie świec
U mnie było podkreślam tak ,że przy temp 7.5 stopnia świece grzały 8 sekund mam nawet film ale znowu coś się przestawiło i jest tak ,że przy 7 stopnia wzasadzie nic nie grzeje i gorzej odpala. A kiedyś myślałem ,że paliwo się cofa i dla tego słabo pali i na 3 cylindry łapie początkowo. Jak ktoś chce film moge przesłać. Film z 10.23.2014 auto miało 10 lat a paliło super.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
Komentarz