Ten soft czyści wszystko(tak samo miałem). Trzeba na nowo zakodować RNS510 przez VCDS
Krótki czas grzania świec
Zwiń
X
-
Krótki czas grzania świec
Mam taki problem z odpalaniem, gdy zostawie samochód na noc albo na dłuzszy czas to ciężko pali, natomiast gdy pochodzi już z 15 sekund to odpala za dotknięciem. Co może być ,,Niby ,,,,mechanik""" mówi że za krótko grzeją świece i że może to być wina przekaźnika czy da się jakoś to sprawdzić?
-
-
Jak długo Ci grzeją świece i przy jakich temperaturach. U mnie był problem nie tyle z odpalaniem silnika co z "kulturą" odpalania, dwie trzy sekundy po odpaleniu silnik nierówno pracował, działo się tak w temperaturach w okolicy 3,4,5 stopni na plusie. Wydłużyłem delikatnie czas grzania świec, jest poprawa.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Właśnie bardzo krótko tak jak latem, z tego co wiem komputer powinien sobie sam dobrać czas grzania świec i o to mi chodzi (dlaczego nie dobiera, co mogło to spowodować) i jak wydłużałeś czas ggrzania świec??Zamieszczone przez K_PopielJak długo Ci grzeją świece i przy jakich temperaturach. U mnie był problem nie tyle z odpalaniem silnika co z "kulturą" odpalania, dwie trzy sekundy po odpaleniu silnik nierówno pracował, działo się tak w temperaturach w okolicy 3,4,5 stopni na plusie. Wydłużyłem delikatnie czas grzania świec, jest poprawa.
Komentarz
-
-
Ja miałem taką samą sytuację jak andrzej39, wymiana czujnika temperatury rozwiązała problem.
Też wydłużałem czas grzania świec ale nie przyniosło to żadnego efektu - kontrolka od świec mignęła kontrolnie i od razu gasła (przy -15 st C). Dodam, że VAG nie pokazywał żadnych błędów i nic nie wskazywało na ten czujnik.
Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale temperatura na zegarach była pokazywana poprawnie.
Komentarz
-
-
Można sprawdzić czy to czujnik odłączając od niego wtyczkę, komputer pominie wartość temperatury i świece powinny zagrzać dłużej. Jeżeli to pomoże można się pokusić o wymianę czujnika.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Pomimo odłączenia nic nie daje mechanik mówił nam że może być wina przekaźnka bo jest wsadzony 103 od volkswagena. Czy to właśnie to może być powodem? Czy skoda ma lepszy, czy może ten nie współprcuje dobrze? Ewentualnie jaki powinien być?Zamieszczone przez K_PopielMożna sprawdzić czy to czujnik odłączając od niego wtyczkę, komputer pominie wartość temperatury i świece powinny zagrzać dłużej. Jeżeli to pomoże można się pokusić o wymianę czujnika.
[ Dodano: Sob 21 Sty, 12 21:48 ]
Chłopaki dzisiaj jak sprawdzałem wyskoczył mi bląd 1039 Czujnik temperatury dla wskaźnika temp. płynu chłodzącego - G2. Co on powoduje? Czy mogę mieć przez niego problemy z odpalaniem?
Komentarz
-
-
grzanie świec
U mnie było podkreślam tak ,że przy temp 7.5 stopnia świece grzały 8 sekund mam nawet film ale znowu coś się przestawiło i jest tak ,że przy 7 stopnia wzasadzie nic nie grzeje i gorzej odpala. A kiedyś myślałem ,że paliwo się cofa i dla tego słabo pali i na 3 cylindry łapie początkowo. Jak ktoś chce film moge przesłać. Film z 10.23.2014 auto miało 10 lat a paliło super.nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne
przebieg 273 tyś
Komentarz
-
Komentarz